Новости

Дишете чист воздух со првата светска технологија за квалитет на воздухот во новите Volvo автомобили

Volvo Cars ја воведе првата светска премиум технологија за квалитет на воздухот во своите автомобили, овозможувајќи им на Volvo возачите да дишат чист и здрав воздух во своите автомобили и да го прочистат воздухот во својата кабина пред своето патување.

Повеќе

Апликацијата Volvo on Call им дава преглед на plug-in возачите за стилот на електрично возење

Наречете го бројач на чекори за електрифицираните автомобили: возачите на plug-in хибридните Volvo автомобили сега можат да добијат нови сознанија за својот стил на електрично возење, како што Volvo Cars воведува голем број нови функции на својата Volvo on Call апликација за паметни телефони на сите Volvo on Call пазари.

Повеќе

Технолошкиот фонд на Volvo Cars инвестира во технолошката-блокчејн компанија Circulor

Volvo Cars направи инвестиција во технолошката-блокчејн компанија Circulor преку технолошкиот фонд на Volvo Cars, кој е дел на компанијата за вложување во ризичен капитал.

Повеќе

Volvo Cars и Plugsurfing нудат услуга за полнење низ цела Европа за сите електрични модели

Возачите на целосно електричните Volvo Recharge модели во Европа наскоро ќе имаат лесен пристап до над 200.000 точки за полнење, бидејќи Volvo ја избра компанијата за полнење Plugsurfing како свој партнер, овозможувајќи непречено патување на долги растојанија низ целиот континент.

Повеќе

Погонот на Volvo Cars во Ченгду се напојува со 100 проценти обновлива електрична енергија

Производствениот погон на Volvo Cars во Ченгду, најголемиот погон на компанијата во Кина, сега се напојува со 100 проценти обновлива електрична енергија. Со тоа, глобалниот микс на компанијата за обновлива електрична енергија достигна 80 проценти во нејзината производствена мрежа.

Повеќе

Секој Volvo модел сега доаѓа со ограничување на брзината од 180 км/ч и клуч за грижа Care Key

Секој нов Volvo автомобил сега доаѓа со ограничена максимална брзина од 180 км/ч, со што Volvo Cars го испорачува ветувањето дадено минатата година дека ќе воведе такво ограничување што ги надминува регулативите и законодавството, за да помогне да се затвори преостанатиот јаз до нулта сериозни повреди и жртви во сообраќајот.

Повеќе

Volvo Cars воведува нова линија за склопување на батерии во производствениот погон во Гент

Volvo Cars денес и официјално ја воведе сосема новата линија за склопување на батерии во својот белгиски производствен погон во Гент, каде што ќе започне да го гради својот прв целосно електричен автомобил XC40 Recharge P8, подоцна оваа година.

Повеќе

Логистичката мрежа на Volvo Cars значително ги намали емисиите со замена на транспортот „од камиони на возови“

Volvo Cars значително ги намалува CO2 емисиите во своите логистички операции, со префрлување на транспортот меѓу своите производствени погони и новите автомобилски складишта „од камиони на возови“.

Повеќе

Volvo Cars дејствува да го ублажи влијанието на корона вирусот

Корона пандемијата сега сериозно влијае врз Volvo Cars на многу начини, во облик на слабеење на пазарот, ризик од нарушување на производството, како и грижи за вработените.

Повеќе

Известување

ехнологијата на 'Cookies' ни овозможува да ви обезбедиме најдобро доживување на нашата страница. Ве молиме да обележите дали се сложувате со користењето на оваа технологија. Прочитајте повеќе.

Се согласувам