Новости

„Врвниот симулатор за возење“ на Volvo Cars ја користи најновата технологија за игри во развивањето побезбедни автомобили

 Инженерите на Volvo Cars го нарекуваат „врвен симулатор за возење“, но за нив тоа не е само изговор за да го задоволат својот внатрешен подрумски гејмер. Наместо тоа, симулаторот за мешана реалност на шведската компанија се користи за да се направат нови чекори во безбедноста и во технологијата на автономното возење.

Повеќе

Погледнете како Volvo Cars од 30 метри висина фрла нови автомобили, за да им помогне на спасувачките служби да спасат животи

Ова е најекстремниот тест за несреќи што некогаш го направил Volvo Cars, и затоа е клучен. Специјалистите за извлекување често користат демолирани автомобили во Центарот за безбедност на Volvo Cars, за да ги подобрат своите вештини за спасување на животи.

Повеќе

Две децении во служба на спасување животи: Центарот за безбедност на Volvo Cars слави 20 години

Во просек, сообраќајна несреќа доживува најмалку еден сосема нов Volvo на ден. И тоа беше клучно во зачувувањето на позицијата на Volvo Cars како лидер во автомобилската безбедност до ден-денес.

Повеќе

Половина век во служба на безбедноста: Volvo Cars тимот за истражување несреќи слави 50 години

Во Volvo Cars, тие се познати како интерни детективи на компанијата. Сепак, тие може да се наречат и сопствен CSI тим на шведскиот производител на автомобили, со мал пресврт во славниот ТВ акроним.

Повеќе

Volvo Cars го започна производството на целосно електричниот XC40 Recharge

XC40 Recharge е првиот од неколкуте целосно електрични Volvo автомобили што доаѓаат и денешниот почеток на производство претставува значаен чекор кон амбициите на Volvo Cars да го намали својот CO2 отпечаток по автомобил за 40 проценти до 2025 година. Истата година очекува 50 проценти од глобалната продажба да се состои од целосно електрични автомобили, а остатокот од хибриди.

Повеќе

Дишете чист воздух со првата светска технологија за квалитет на воздухот во новите Volvo автомобили

Volvo Cars ја воведе првата светска премиум технологија за квалитет на воздухот во своите автомобили, овозможувајќи им на Volvo возачите да дишат чист и здрав воздух во своите автомобили и да го прочистат воздухот во својата кабина пред своето патување.

Повеќе

Апликацијата Volvo on Call им дава преглед на plug-in возачите за стилот на електрично возење

Наречете го бројач на чекори за електрифицираните автомобили: возачите на plug-in хибридните Volvo автомобили сега можат да добијат нови сознанија за својот стил на електрично возење, како што Volvo Cars воведува голем број нови функции на својата Volvo on Call апликација за паметни телефони на сите Volvo on Call пазари.

Повеќе

Технолошкиот фонд на Volvo Cars инвестира во технолошката-блокчејн компанија Circulor

Volvo Cars направи инвестиција во технолошката-блокчејн компанија Circulor преку технолошкиот фонд на Volvo Cars, кој е дел на компанијата за вложување во ризичен капитал.

Повеќе

Volvo Cars и Plugsurfing нудат услуга за полнење низ цела Европа за сите електрични модели

Возачите на целосно електричните Volvo Recharge модели во Европа наскоро ќе имаат лесен пристап до над 200.000 точки за полнење, бидејќи Volvo ја избра компанијата за полнење Plugsurfing како свој партнер, овозможувајќи непречено патување на долги растојанија низ целиот континент.

Повеќе

Известување

ехнологијата на 'Cookies' ни овозможува да ви обезбедиме најдобро доживување на нашата страница. Ве молиме да обележите дали се сложувате со користењето на оваа технологија. Прочитајте повеќе.

Се согласувам