Skip to main content

Колачињата

 

Upravljalca te spletne strani sta družbi MAXX AUTO d.o.o., Leskoškova cesta 2, 1000 Ljubljana, matična številka: 8855358000, davčna številka: SI 68313918 in KMAG d.o.o., Leskoškova cesta 2, 1000 Ljubljana, matična številka: 5860059000, davčna številka: SI 50680625 (v nadaljevanju kot »mi«).

Како и повеќето други страници што ги посетувате, нашата страница користи колачиња. Во остатокот од ова известување објаснуваме како и на кој начин колачињата се користат. Ако имате какви било прашања во врска со употребата на колачињата, можете да не контактирате преку е-пошта: dpo@kmag.net.

Што се колачиња?

Колачињата се мали текстуални датотеки што повеќето веб-локации ги зачувуваат на компјутерот на корисникот со кој тој пристапува на интернет. Тие се користат за препознавање на одредени кориснички параметри за веб-локација, како што се претпочитаниот јазик или адреса. Нивното снимање е целосно под контрола на корисникот, а корисникот може целосно да го оневозможи нивното користење доколку сака. Веб-страниците не можат да добијат пристап до информации што корисникот не им ги дал и не можат да пристапат до други датотеки на вашиот компјутер. Ова ѝ овозможува на страницата да прикажува информации прилагодени на вашите потреби.

Какви колачиња користиме?

 1. Строго неопходни колачиња
  Овие колачиња се неопходни за функционирање на нашата веб-страница и не можат да се исклучат во нашите системи. Тие обично се поставуваат само како одговор на дејствата преземени од вас, што претставуваат барање за услуги како што се саканите поставки за приватност, најавување или пополнување формулари. Можете да го поставите вашиот прелистувач да ги блокира овие колачиња или да ве предупреди за нив, но некои делови од веб-локацијата нема да работат тогаш. Овие колачиња не складираат никакви податоци што може да ве идентификуваат лично.

 2. Колачиња со перформанси
  Овие колачиња ни овозможуваат да броиме посети и извори на сообраќај со цел да ги измериме и подобриме перформансите на нашата веб-локација. Тие ни помагаат да откриеме кои страници се најмногу и најмалку популарни и да видиме како посетителите се движат низ веб-локацијата. Сите информации собрани од овие колачиња се збирни и затоа се анонимни. Ако не ни дозволите да ги користиме овие колачиња, нема да знаеме кога сте ја посетиле нашата веб-страница и нема да можеме да ја следиме нејзината изведба.

 3. Функционални колачиња
  Овие колачиња овозможуваат веб-локацијата да биде пофункционална и приспособена. Тие може да бидат објавени од нас или од трети лица даватели на услуги чии услуги сме ги додале на нашите сајтови. Целта на овие колачиња е да ви овозможат поприспособена употреба на нашата веб-страница врз основа на вашите претходни посети и избори. Ако не ни дозволите да ги користиме овие колачиња, некои или сите од овие услуги може да не функционираат правилно.

 4. Колачиња за таргетирање и рекламирање
  Овие колачиња може да бидат поставени на нашата веб-страница од нашите рекламни партнери. Овие компании може да ги користат и споделат за да изградат профил на вашите интереси и да ви прикажуваат релевантни реклами на други веб-локации. Ова се заснова на уникатната идентификација на вашиот прелистувач и интернет уред. Ако не ни дозволите да ги користиме овие колачиња, ќе видите помалку насочено рекламирање.

 5. Колачиња за аналитика
  Компанијата Volvo Cars користи аналитика на Google, која обезбедува увид во тоа како ја користите нашата веб-страница. Овие податоци вклучуваат; на пр., страниците што сте ги посетиле; врските на кои кликнавте; должина на престој на одредена страница; автомобили што сте ги составиле со помош на нашата алатка за конфигурација; уредот што го користевте. Ги користиме овие податоци за подобро да разбереме како посетителите ја користат нашата веб-страница и да се осигураме дека таа функционира правилно. Овие податоци не се користат за маркетинг или рекламни цели и не се споделуваат со трети страни.

Список на колачиња што се користат на оваа веб-страница

Прилагодете ги дозволите за колачиња

Колачињата се од фундаментална важност за обезбедување пристапна веб-услуга. Најчестите функции за е-бизнис не би биле можни без колачињата. Со помош на колачињата интеракцијата помеѓу корисникот и веб-локацијата е побрза и поедноставна. Со нивна помош веб-страницата се сеќава на преференциите и искуствата на корисникот, што заштедува време и го прави прелистувањето на интернет поефикасно и попријатно.

ЛИСТА НА КОЛАЧИЊА